Corona-crisis | Deel 3: Andere maatregelen

Wat moet u als ondernemer zeker weten in het kader van de corona-crisis?

Verlenging van de bestaande (niet-fiscale) maatregelen tot en met 19 april 2020

De Nationale Veiligheidsraad heeft eind maart beslist om de bestaande maatregelen te verlengen tot en met 19 april 2020. De maatregelen kunnen eventueel met nog eens twee bijkomende weken verlengd worden. U vindt hier een overzicht van de concrete maatregelen.

Annulering van evenementen

Wie een evenement omwille van de corona-crisis annuleert, heeft recht op een terugbetaling. Ook een tegoedbon is mogelijk, maar organisatoren kunnen klanten niet verplichten een tegoedbon te aanvaarden. Heeft de klant enkel een voorschot betaald, dan  heeft hij bij een annulering door de corona-crisis recht op een terugbetaling of tegoedbon ter waarde van dat voorschot. De organisator mag van de klant niet eisen dat hij eerst de volledige ticketprijs betaalt om dan pas recht te hebben op een terugbetaling of een tegoedbon. 

Wat als u voor uw werk de grens over moet?

Enkel essentiële reizen naar het buitenland zijn toegelaten. Hou er wel rekening mee dat de luchtvaart in veel landen zo goed als plat ligt. Moet u voor uw werk met de auto de grens over naar één van de buurlanden, dan is dat in principe geen probleem. Een korte vakantie in het buitenland is niet toegelaten.  U vindt hier alle info over essentiële en niet-essentiële verplaatsingen.

Tijdelijke werkloosheid aanvragen voor uw werknemers

Hoe pakt u dit aan? U leest het hier.

Betalingsprocedure van tijdelijke werkloosheidsuitkeringen versoepeld

Werknemers dienen een uitkeringsaanvraag in te dienen bij een uitbetalingsinstelling (vakbond of HVW). Op de website van de instelling kan hij daartoe een formulier downloaden. U leest er hier meer over. 

Deel dit met je vrienden

Bekijk ook

Bekijk alle berichten